Zondag 22 oktober 2017 jl

Piano Solo - Sander Lekkerkerk
Chopin, Bach, Prokofiev

Pianomuziek liefhebbers opgelet! Op 22 oktober zal de jonge virtuoze pianist Sander Lekkerkerk weer optreden bij Podiumkunsten Emmakade Den Haag. Sander neemt je mee in zijn grote enthousiasme voor het instrument en laat zijn talent spreken op de Steinway vleugel. Hij speelt  de Sonate op. 22 no. 2 in g klein van  Schumann (1810-1856), de Etude voor de linkerhand alleen op Chopin étude op. 10 no. 12, ‘Revolutionary’ (1903) van Chopin-Godowsky,  Drie gedachten op. 62 van Prokofiev  en de Partita VI BWV 830 in e klein van J. S. Bach (o.v.).


Zondag 24 september 2017 jl.

14 Jewels
Duo Gross & Lucini, cello en gitaar

 

Zondag 18 juni 2017 jl.

O mon coeur!
Liederen, aria's, duetten en piano solo en... Johnny!

TreSonanz, Trio voor sopraan, mezzosopraan en veelzijdig pianist

Christina Völtl, sopraan
Natascha Morsink, mezzosopraan
Andrew Clark, piano etc.

Hartelijk welkom in de muzikale salon bij TreSonanz' gloednieuwe voorstelling "O mon coeur!". Een innemende, hartverwarmende en sprankelende voorstelling die het midden houdt tussen een intiem klassiek concert en opgewekt muziektheater. Liefde, hartocht, kwelling, melancholie en humor wisselen elkaar af in muziek van o.a. Fauré, Dvorak, Britten, Weill, Moussorgsky, Saint-Saens en Satie. Twee zangeressen strijden om de gunsten van Johnny...maar wil Johnny zelf eigenlijk wel? Paul Verlaines prachtige gedicht "Il pleure dans mon coeur" (het huilt in mijn hart) was de inspiratie voor deze verrassende voorstelling waarin romantisch vocaal vuurwerk hand in hand gaat met verstilde impressionistische muziek.

Zondag 21 mei 2017 jl

Duo Bilitis
Ballade Slave - Debussy & Tsjaikovski

Eva Tebbe, harp
Ekatarina Leventhal, harp, mezzosopraan

In dit programma komen grote inspiratiebronnen van Duo Bilitis samen; de grote
Franse en Russische componisten uit het einde van de 19e eeuw, begin 20ste eeuw.
Claude Debussy en zijn Russische tijdgenoot Tsjaikovski hebben op het eerste
gezicht misschien weinig met elkaar gemeen. Echter, niets is minder waar daar
Debussy Rusland voor het eerst in 1881 bezocht op uitnodiging van de Russische
gravin Nadezjda von Meck om in dienst te treden als haar huispianist, begeleider en
leraar voor de kinderen. Zij was de beroemde correpondente en mecenas van
Tsjaikovski. Von Meck bracht Debussy in contact met Tsjaikovski. In haar opdracht
schreef Debussy een pianoduo transcriptie van de drie dansen uit Tsjakovski’s Lac
de Cygne (Zwanenmeer). Dit was zijn eerste publicatie ooit. Zijn bewondering voor
de Russische muziek klinkt ook door in de Ballade Slave waar dit programma mee
opent.
Het concert besluit met muziek van Sergei Prokofiev. Debussy’s muziek werd voor
1918 in Sint Petersburg uitgevoerd, Prokofiev moet sommige van zijn piano- en
orkestwerken al ruim voor de Revolutie gekend hebben. Het is echter niet bekend of
ze elkaar ooit ontmoet hebben. Prokovief combineert in zijn muziek Russische
volkselementen met modernistische lyriek en maatschappijkritiek; een mooie
tegenhanger voor de romantiek in dit programma.

 

Zondag 19 februari 2017 jl

Ich spür ain tier’
Middeleeuwse troubadourpoesie, dadaïstische Seepferde und Seesterne

Cora Schmeiser, zang, stemkunst
Lucia Mense, blokfluit

Ooit van Antipoden, Blemmyes, Cyclopen, Amazonen, Sirenen, Pelikanen of Zeemonniken gehoord? Enig idee hoe deze, slechts op twaalfde eeuws perkament bewaarde wezens hebben geklonken? De fluitiste Lucia Mense en de sopraan Cora Schmeiser zoeken het antwoord op die vraag in codices met liederen van de Trobadors Richart de Berbezilh, Bernard de Ventadorn en Oswald von Wolkenstein, die van even vreemde werelden verhalen. Bij hun onderzoek laten ze zich bijsturen door de dadaïsten Hugo Ball, Richard Hulsenbeck en Kurt Schwitters. Kortom, een programma voor de instinctieve luisteraar.

Liederen en melodieën uit de middeleeuwen en een zoektocht naar de taal van hun ‘wonderbaarlijke volkeren’ (Jacob van Maerlant, 13e eeuw).

 

Zondag 22 januari 2017 jl.

Patchwork
Mrs. Darcy, vocaal vrouwen ensemble

Sopranen                  Alten
Dina Leergaard          Linda van Dam
Mascha Punt              Paméla de Ruiter-van Doornmalen
Loes Schouten           Roselle Servage
Marleen Steenkist      Rosalie Sloof

Mrs. Darcy, het 8-koppige, in 1995 opgerichte vocaal ensembe van louter vrouwenstemmen, geeft een concert met een zeer gevarieerd a capella repertoire. Op het programma staan werken van Tomás Luis de Victoria, Maurice Duruflé en Javier Busto. Ook maakt Mrs. Darcy een uitstapje naar de aanstekelijke close harmony en Babershoptraditie, waarmee ze ook prima uit de voeten kunnen. Mrs. Darcy nam aan diverse internationale koorfestivals deel: Tromsø (Noorwegen), Tolosa (Spanje) en Gorizia (Italië). In 2008 veroverde het ensemble bij het Korenfestival in het Zwitserse Montreux de eerste prijs. Op eigen bodem trad Mrs. Darcy o.a. op bij het Leids Amateurkunstfestival en onlangs stond het ensemble afgelopen jaar in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor in Den Haag.


Zondag 11 december 2016 jl.

Muziek uit het Interbellum
Eisler Trio

Bauwien van der Meer, sopraan
Annedee Jaeger, gitaar
Joris van Haaften, cello


Zondag 6 november 2016 jl

Moments Musiceaux
Sander Lekkerkerk, piano


Zondag 9 oktober 2016, 15.00 uur

Klassiek, en knipoog en een liedje
Beth & Flo

 


Zondag 20 maart 2016 jl.

Gross & Marinissen - Nebula
Cello, percussie, electronica

"Gewelig cellospel en fantastisch experimenteel slagwerk en electronica. Een zeer verrassende combinatie, en uitgevoerd met een unieke eenheid van muzikale passie en exressie".

Katharina Gross, cello
Arnold Marinissen, percussie, electronica

Katharina Gross en Arnold Marinissen zijn graag geziene gasten bij Podiumkunsten Emmakade. In “ Nebula” - hun tweede album van Cello Songbooks- smelten Gross’ cello en Marinissens slagwerk samen met musique concrète en warmbloedige elektronica;  muziek van en door hen beiden.  Interstellaire klankwolken zijn het resultaat, opgebouwd niet uit gas en stof, maar uit analoge en digitale materie. Katharina Gross is actief zowel als soliste als in kamermuziek. Ze won tal van prijzen en nam een vijftal cd’s op. Arnold Marinissen is componist en slagwerker. Hij schreef voor ondermeer Asko|Schoenberg, VocaalLAB/Silbersee, het Nederlands Kamerkoor, Slagwerk Den Haag en de Nederlandse speelfilm Bernard.


Zondag 21 februari 2016 jl.

Schetsen voor Vermeer
Muziek Atelier

"Niets dan superlatieven".
"Wat wordt je hier vrolijk van".

"Wij zijn weer zo geïnspireerd! 't was prachtig, we hebben genoten!"


TreSonanz, trio voor sopraan, mezzosopraan en veelzijdig pianist
Christina Völtl, sopraan
Natascha Morsink, mezzosopraan
Andrew Clark, piano, spinet, blokfluit, componist, etc. etc. etc.

Schetsen voor Vermeer – Muziek Atelier is geïnspireerd op het schilderij “Het straatje” van Vermeer, dat vanaf eind maart ‘16 in Delft wordt geëxposeerd. TreSonanz zet een muzikale schijnwerper en vergrootglas op de details van dit juweeltje uit de Gouden Eeuw: “The Little Street” kan nu ook ineens gehoord worden! Luister bv. eens naar de oude vrouw in de deuropening die verdiept is in haar handwerk. Waar is zij met haar gedachten? Wat spelen de kinderen daar onder die bank? Zie ik nou een bezem daar in de “penspoort”? Hoe klinkt een Hollandse wolkenlucht? En mogen we misschien ook even gluren àchter die dichte luiken?? TreSonanz zingt en speelt wereldlijke a cappella duetten van o.a. Sweelinck, Caccini, Monteverdi, Dowland, Sol, een bewerking van “Nuages” (Debussy) van huiscomponist Andrew Clark. Laat je fantasie de vrije loop tijdens dit theatrale concert met originele, humoristische theatrale vondsten, los het raadsel op van de schunnige “Catch” van Purcell en kom luisteren naar de Freule van RoetsFiedereele die komt spelen op haar spinet!


Zondag 17 januari 2016 jl.

Four Hands Cuatro manos
Piano Duo Gutiérrez Mosquiera


"Great, especially Dvorak 2!"
"Stupendo, che combinazione!"
"Wonderful performance, special thanks for the piece of A. Garcia Abril, love the Spanish vibe!"

De Spaanse pianisten Sara Gutierrez en Federico Mosquera starten hun muzikale expeditie in Wenen met één van de grootste meesterwerken voor piano quatre-mains, de Fantasie van Franz Schubert. Het duo reist door naar Tjechië, met de populaire Slavische dansen van Dvorak. We horen Parijs, begin 20e eeuw, met de kleurrijke Epigraphes antique van Claude Debussy en arriveren daarna in het thuisland van het duo, Spanje. Abril, één van de bekendste Spaanse componisten van dit moment, schreef "Zapateado". Een opwindend stuk met een levendig ritme, Spaanse volksmuziek maar dan gezien door 21e eeuwse ogen.

Sara Gutiérrez, piano
Federico Mosquera, piano


Zondag 17 april 2016 jl.

Don Quichotte en de lente
Liedrecital

"Prachtig programma, mooie stem en geweldige begeleidster. Een heerlijke middag!"

Coert van den Berg, bas
Elizabeth Scarlat, piano

Op 17 april gaf bas Coert van den Berg een liedrecital met pianiste Elizabeth Scarlat. Op het programma stonden de Don Quichotte liederen van Jaques Ibert en prachtige voorjaarsliederen van Schubert. Coert van den Berg studeerde bij Felix Schoonenboom en Cora Canne Meijer en werkt sinds ongeveer 5 jaar samen met Elizabeth. Zij is sinds  jaren verbonden is als docent en repetitor aan het conservatorium van Amsterdam. Coert en Elizabeth geven regelmatig samen recitals bij onder andere Kunst in de Kamer.


Zondag 22 mei 2016 jl.

Op avontuur met het Magma Duo
Viool en piano

"Wow! Wat een virtuositeit! Wat een genot om naar deze begaafde dames te mogen luisteren!"


Foto: Julia Wesely

Emmy Storms, viool
Cynthia Liem, piano

Het Magma Duo treedt graag buiten de gebaande paden van het traditionele repertoire. Vol energie en zichtbaar speelplezier laat het duo graag aan het publiek zien dat ook minder bekende en hedendaagse muziek zeer de moeite waard is. Nadat het Magma Duo de grote winnaar werd van het internationale concours 'A Feast of Duos', medegeorganiseerd door het duo Igudesman & Joo (bekend van hun muzikale sketches op YouTube) zijn Emmy en Cynthia naar voorbeeld van Igudesman & Joo ook meer gaan experimenteren met theatrale elementen en verbindingen naar andere muziekgenres. In dit concert zult u dit ook volop terugzien. Emmy en Cynthia nemen u mee op een reis langs verschillende stijlen en werelden, waarbij zelfs hun eigen instrumenten op verschillende manieren zullen worden bekeken. Durft u het avontuur aan?


 
 

Stichting Podiumkunsten Emmakade
Koningin Emmakade 139
2518 JJ 's Gravenhage

Informatie en reserveringen:
06 36286700
info@podiumkunstenemmakade.nl

© Stichting Podiumkunsten Emmakade 2008